FAQ

Spørsmål:

Gulvet mitt er slipt fra før, kan jeg slipe det igjen? og eventuelt hvor mange ganger kan det slipes?

Svar:

De fleste lamell parketter kan slipes 3 ganger, hver gang vi sliper ned fjernes ca 1mm av slitasjesjiktet, dersom du har heltregulv kan det slipes flere ganger avhengig av tykkelse.

 

Spørsmål:

Jeg har løse lameller eller vannskader på gulvet, kan dette repareres?

Svar:

De aller fleste problemer med vannskader og løse lameller kan repareres. En befaring fra oss kan avdekke om skaden kan repareres eller om gulvet bør skiftes.

 

Spørsmål:

Skifte parketten eller legge nytt gulv?

Svar:

Å skifte parketten er ofte mer tidkrevende og kostbart, dersom det lar seg gjøre å slipe og behandle kan dette i de fleste tilfeller tilbakeføre gulvet til den stand det var som nytt.

 

Spørsmål:

Hvilken behandling skal jeg velge?

Svar:

Valg av behandling er først og fremst en smakssak. Men et lakkert gulv vil være lettere å holde rent, holde bedre mot kjemisk og mekanisk slitasje og man slipper også vedlikehold. Et oljet gulv krever mer vedlikehold men er til gjengjeld lunere å trø på.

Spørsmål:

Vannbasert eller oljebasert lakk?

Svar:

Oljebasert lakk gir en dypere og gylden farge på gulvet, det lukter mer men lukten forsvinner i løpet av et par dager. Vannbasert lakk gir lite lukt men har blitt frarådet av Astma og Allergi forbundet grunnet avgassinger fra gulvet i lenger tid.

 

Spørsmål:

Blir det mye støv?

Svar:

Vi har gode støvavsug på maskinene våre men litt støv må påregnes. En vanlig støvtørk etter arbeidet er ferdig gjør susen!